KATARZYNA PUZYŃSKA GOŚCIEM MEDIATEKI

19.03.2019

Miejska Biblioteka Publiczna w Sosnowcu serdecznie zaprasza w niedzielę 31 marca 2019 o godz. 17.00 do Auli Zagłębiowskiej Mediateki (ul. Kościelna 11) na wyjątkowe spotkanie autorskie z Katarzyną Puzyńską. Rozmowę z autorką popularnej serii powieści kryminalnych o Lipowie poprowadzi Magdalena Boczkowska. Wstęp wolny.

Katarzyna Puzyńska (ur. 1985) 

Z wykształcenia psycholog. Debiutowała doskonale przyjętą powieścią Motylek, która rozpoczyna sagę o policjantach ze wsi Lipowo. Seria ta to nie tylko trzymające w napięciu kryminały, ale także powieści z rozbudowanym wątkiem społecznym i obyczajowym, które porównywane są do kryminałów Agathy Christie czy Camilli Läckberg. Prawa do publikacji powieści Puzyńskiej sprzedano do ponad dwudziestu krajów. Saga o Lipowie ma także doczekać się adaptacji telewizyjnej.

 

Bibliografia:

saga o Lipowie:

Motylek (2014)

Więcej czerwieni (2014)

Trzydziesta pierwsza (2015)

Z jednym wyjątkiem (2015)

Utopce (2015)

Łaskun (2016)

Dom czwarty (2016)

Czarne narcyzy (2017)

Nora (2018)

NOWOŚĆ - Rodzanice (2019)

inne:

Policjanci. Ulica (2018)

SERDECZNIE ZAPRASZAMY.

 

 


Urząd Miejski w Sosnowcu Wydział Polityki Społecznej, u. 3 Maja 33, pokój 403, piętro III, tel. 32 296-23-06, e-mail: senior60@um.sosnowiec.pl

© 2015 SOSNOWIEC DLA SENIORÓW Wszelkie Prawa Zastrzeżone © Projekt & Realizacja Future in Design, Strony Internetowe, Reklama